De kunst van het
smaak maken

Voor ons
is smaak alles

En smaak groeit vanuit de wortels: het karakter van de eerste ingrediënten die je selecteert bepaalt wat je vervolgens kunt creëren door expertise, experiment en expressie.

De kunst van het
smaak maken

Kunstenaars, ingenieurs, chef-koks, boeren en iedereen die grondstoffen omzet in 'smaakvolle' producten, begint met de zorgvuldige keuze van die ingrediënten. Daarom staan de grote kunstenaars op elk gebied - Rembrandt, Frank Gehry, Alice Waters, Jonathan Ive - erom bekend dat ze zeer veeleisend zijn ten aanzien van hun materialen en nauw betrokken zijn bij hun toeleveranciers.

Goede bodem en een goede smaak gaan van nature samen

De smaak van een whisky begint met het graan waaruit het gedistilleerd is. Dat omvat het type en de variëteit, maar ook waar en hoe het verbouwd wordt. Het heeft allemaal invloed op het graan en dus ook op de whisky. Een goede bodem en een goede smaak gaan van nature samen - en Dollard whisky viert die verbinding. De wortels van de smaak liggen diep in de Groningse bodem.

Dollard Whisky
is een co-productie

Onze boeren en distilleerders passen vervolgens hun vakmanschap toe op de kenmerkende, natuurlijke producten van die bodem. Maar met zo'n rijk en gevarieerd materiaal kunnen ze ook experimenteren, nieuwe variëteiten en nieuwe methoden uitproberen om nieuwe variaties in smaak, textuur en aroma te produceren. Zodat uiteindelijk elk Dollard-product een echte coproductie is: een creatieve uiting van boer en distilleerder, in samenwerking met de grond zelf.

Revitalisering van de
Groningse bodem

Dollard whisky en andere gedistilleerde dranken worden ontwikkeld in opdracht van en geheel volgens de filosofie van de Graanrepubliek. Onze ambitie is om ons voedselsysteem continu te verbeteren voor de allerbeste smaak. Hoe kunnen we op ons allerbest zijn - voor onze mensen en voor het milieu? Onze weg naar een duurzame standaard is het revitaliseren van de Groningse bodem, het realiseren van de beste graan smaak en het herstellen van de biodiversiteit in de regio.

Neem contact op voor meer
informatie en bestellingen

Laat uw e-mailadres achter
voor de nieuwsbrief

Dollard Whisky, een merk van de Graanrepubliek

Voor ons
is smaak alles

En smaak groeit vanuit de wortels: het karakter van de eerste ingrediënten die je selecteert bepaalt wat je vervolgens kunt creëren door expertise, experiment en expressie.

De kunst van het
smaak maken

Kunstenaars, ingenieurs, chef-koks, boeren en iedereen die grondstoffen omzet in 'smaakvolle' producten, begint met de zorgvuldige keuze van die ingrediënten. Daarom staan de grote kunstenaars op elk gebied - Rembrandt, Frank Gehry, Alice Waters, Jonathan Ive - erom bekend dat ze zeer veeleisend zijn ten aanzien van hun materialen en nauw betrokken zijn bij hun toeleveranciers.

Goede bodem en een goede smaak gaan van nature samen

De smaak van een whisky begint met het graan waaruit het gedistilleerd is. Dat omvat het type en de variëteit, maar ook waar en hoe het verbouwd wordt. Het heeft allemaal invloed op het graan en dus ook op de whisky. Een goede bodem en een goede smaak gaan van nature samen - en Dollard whisky viert die verbinding. De wortels van de smaak liggen diep in de Groningse bodem.

Dollard Whisky
is een co-productie

Onze boeren en distilleerders passen vervolgens hun vakmanschap toe op de kenmerkende, natuurlijke producten van die bodem. Maar met zo'n rijk en gevarieerd materiaal kunnen ze ook experimenteren, nieuwe variëteiten en nieuwe methoden uitproberen om nieuwe variaties in smaak, textuur en aroma te produceren. Zodat uiteindelijk elk Dollard-product een echte coproductie is: een creatieve uiting van boer en distilleerder, in samenwerking met de grond zelf.

Revitalisering van de
Groningse bodem

Dollard whisky en andere gedistilleerde dranken worden ontwikkeld in opdracht van en geheel volgens de filosofie van de Graanrepubliek. Onze ambitie is om ons voedselsysteem continu te verbeteren voor de allerbeste smaak. Hoe kunnen we op ons allerbest zijn - voor onze mensen en voor het milieu? Onze weg naar een duurzame standaard is het revitaliseren van de Groningse bodem, het realiseren van de beste graan smaak en het herstellen van de biodiversiteit in de regio.

Neem contact op voor meer
informatie en bestellingen

Subscribe to our newsletter for regular updates

Dollard Whisky, een merk van de Graanrepubliek